Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diös har hittat en lösning för Sveatorget

Fastighetsägaren Diös har en lösning klar för tidigare Åhlénshuset
När ombyggnaden är klar kan restaurangkedjan O´Learys flytta in och Biopalatset utökas.

Annons

Diös har under en längre tid planerat en stor ombyggnad av fastigheten vid Sveatorget.

Kommunen ska inom kort ha ett möte med representanter för handikappföreningarna i Borlänge. Om det inte finns några invändningar mot tillgängligheten i huset efter ombyggnaden får Diös det sökta bygglovet och kan starta ombyggnaden.

Det handlar om en stor investering och på kommunens bygg- och kartkontor har man förstått att Diös vill ha klartecken så snart som möjligt.

Restaurangkedjan O´Learys hade förhoppningar om att vara i gång med verksamheten vid Sveatorget i god tid före OS i somras - men ombyggnaden har dröjt och ritningarna har reviderats fram till nyligen.

Miljö- och byggnadsnämndens arbetsutskott har inga invändningar mot satsningen och om inga tveksamheter råder efter mötet med handikapprådet är bygglovet klart.

I dag finns en passage genom Metropolhuset, från Sveatorget till parkeringen på "baksidan". Den passagen försvinner vid ombyggnaden. Besökare måste gå in från Sveatorget, eller ta trappa eller hiss ned från parkeringsdäcket.

När det gäller Biopalatset så väntar en om - och tillbyggnad. Dagens fyra salonger blir fem. För att en stor filmduk ska få plats i den nya stora salongen öppnas taket upp mot bildäck.

O´Learys sportbar blir enligt bygglovansökan på sammanlagt cirka 1 900 kvadratmeter och kommer att bestå av en rad olika delar och aktiviteter, bland annat bowlingen. Pianobar, serveringar, garderob, scen och en läktare med 64 platser framför en stor duk där sport visas blir några av de andra inslagen.

Restaurang Tzatzikis yta krymper något. De olika verksamheterna i huset får varsin ingång från Sveatorget. Ingången till må Bättre blir även ingång till trappa/hiss till parkeringsdäck.

Diös marknadsområdeschef Fredrik Thorgren säger att diskussioner och förhandlingar fortfarande pågår, och att inget ännu är klart.

Ni är angelägna om att komma i gång med ombyggnaden?

– Ja, absolut. Det här är en viktig del för Sveatorget och för centrum, att få liv och rörelse. Även för vår del är det angeläget med en långsiktig lösning för fastigheten.

Befintliga hyresgäster accepterar upplägget?

– I princip, alla detaljer är inte lösta. Vi får försöka beakta önskemål om förändringar om det framkommer några sådana, säger Fredrik Thorgren.