Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Diös fördubblas

Fastighetsbolaget Diös redovisar för årets första nio månader förvaltningsresultatet till 260,8 miljoner Det kan jämföras med v117, 3 miljoner kronor motsvarande period 2011. Hyresintäkterna uppgick till 330,3 miljoner kronor, jämfört med 147,0 miljoner kronor ett år tidigare.

Diös bildades 2005. I slutet av förra året gjordes ett förvärv som i ett slag mer än fördubblade verjksamheten.

Diös Fastigheter finns från Borlänge i söder till Luleå i norr. Bolaget äger 379 fastigheter på 15 orter och fastigheternas marknadsvärde uppgår till cirka 11,7 miljarde och har ökat i värde med 62,2 miljoner i år.

Niomånadersrapporten visar att periodens hyresintäkter uppgick till 971,5 miljoner jämfört med 440,7 kronor.

– Perioden präglas för övrigt av den betydande integreringsprocess som genomförs i bolaget, säger Diös VD, Christer Sundin.

– Arbetet löper enligt plan och det är med stolthet vi kan se att ett flertal av våra nyckeltal samtidigt har stärkts under perioden. Vi upplever en stabil utveckling med god efterfrågan på vår norrländska hyresmarknad vilket återspeglar sig i den ekonomiska uthyrningsgraden som är nu fullt jämförbar mot föregående år 88,9 procent jämfört med 89,0 procent. Denna positiva känsla tar vi med oss i in i årets sista kvartal, säger Christer Sundin.