Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dion Knelsen tremålsskytt

Dion Knelsen fick ingen trevlig debut i sin första match med Asplöven.
Desto roligare var det i måndags, då den förre MIK-forwarden svarade för tre mål i 5–4-segern över Tingsryd.

Annons

Den 23-årige kanadensaren debuterade för sitt nya lag i fredags nere i Malmö. Förra säsongen fick han lämna den arenan som segrare två gånger - då i Moratröjan.

Debuten hos nykomlingen slutade i förlust med hela 2–10. Den första allsvenska matchen som nått tvåsiffrigt den här hösten.

Knelsen noterade en assist och "bara" -1 i plus/minus-statistiken, trots storförlusten.

I den andra matchen kom första vinsten för centern som inför den här säsongen ratades av Mora, det trots att han under sina 51 matcher för klubben noterade 36 (17+19) poäng.

Att han har näsa för målet visade han verkligen när Asplöven besegrade Tingsryd med 5–4. Redan 33 sekunder in i hemmadebuten noterade Knelsen första målet.

Gästerna vände, men Dion Knelsen kvitterade till både 2–2 och 3–3.

En annan före detta Moraspelare, Lucas Sandström, som i fjol representerade Leksand (och även Borlänge i fyra matcher), noterade två assist.

Sandström är för övrigt Asplövens bäste målskytt med åtta fullträffar och tvåa i den interna poängligan (8+5) efter profilen Conny Strömberg (3+11).

Asplöven är trots segern fortfarande näst sist i tabellen. 15 av de totalt 18 poängen som Haparandalaget tagit har kommit på hemmaplan.

Leksand har fått känna på hur svårt det kan vara i Arena Polarica (Asplövenseger med 4–2) och den 22 november är det dags för Mora IK att besöka "skräckarenan".