Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dikt, bild och ton i kyrkan

/

Annons

- Det här blir någonting nytt och mycket intressant säger kyrkofullmäktiges ordförande Gun Byttner som vet att man i södra delarna av landet haft ett liknande arrangemang som visade sig vara mycket populärt.

Programmnet skall spegla kyrkoåret med storhelgerna advent, jul, långfredagen, Kristi Himmelfärdsdag, pingst, midsommar och All Helgons Dag.

Ett drygt 20-tal akvareller av Malungskonstnärerna Gunvor och Kurt Jonsson kommer via en bildkanon att visas i taket ovanför altaret. Att något sådant sker är första gången i Malungs kyrka. Visningen av de fina akvarellerna som har ett visst samband med högtiderna kommer att varvas med musik och dikter.

Gun Byttner kommer att läsa dikter av Hjalmar Gullberg, Karin Boye och Pär Lagerkvist och musiken kommer att framföras av organisten Maria Granlund som kommer att spela orgel. Vidare kommer en andakt att hållas och aftonbönen kommer att framföras av Susanne Håkansson.

- Vi tror att det här kommer att bli något som besökarna verkligen kommer att uppskatta och programmet i kyrkan kommer att innehålla mycket musik och dikter som varvas med att man visar bilder från de färgglada akvarellerna av de två Malungskonstnärerna säger Gun Byttner som räknar med cirka en timmes "underhållning" i kyrkan.

- Vi vet också att det är många som vill ha mer musik i kyrkan och det här kommer att bli en fin kombination med musik, dikt och konst. Tidigare har vi haft en del rockmusik i kyrkan. Det här kommer att bli en annan form av tillställning med en lugnare och bildskön prägel säger Gun Byttner.

Och allt som kommer att framföras i kyrkan på söndag kväll är helsvenskt. Musiken som framförs är av svenska tonsättare, samma sak gäller dikterna och inte minst konsten som på det här sättet för första gången gör sitt intåg i Mlaungs kyrka på det här sättet. Och då känns det extra bra att det är två framgångsrika Malungskonstnärer Gunvor och Kurt Jonsson som svarar för den delen.

Söndagskvällen bör med andra ord bli en höjdarkväll för alla som gillar konst, dikter och musik.

Mer läsning

Annons