Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Digger Crown unik tioåring

Annons

Den 12 april år 2000 debuterade Digger Crown med seger på Solvalla.

Sju år och 109 lopp senare vinner han Norrbottens Stora Pris i Boden på nya banrekordet 1.12,0.

Segern i det nyinstiftade storloppet var den 55:e i karriären för Digger Crown. Och tioåringen bjöd storpubliken (7|200 åskådare = publikrekord) i Boden på en läcker uppvisning. Erik Adielsson tog som väntat hand om ledningen och öppnade första varvet på 1.13,5. Digger Crown då fått favoriten Jocose/Örjan Kihlström utvändigt och längre bak satt Giant Superman och Super Light/Jörgen Westholm.

Men Adielsson brydde sig inte så mycket om sina konkurrenter, han körde sin egen häst _ som gjorde sitt eget lopp. I sista kurvan tackade man för sig och stack ifrån till enkel seger.

Adielsson var dock inte sen att hylla tränaren Stig H Johansson:

Digger Crown var med i Kriteriet som treåring och Derbyt som fyraåring. Sedan har han sakta men säkert växt in i den internationella eliten och vunnit, men har inte blivit riktigt erkänd hemma i Sverige.

I Italien har Digger Crown tagit en unik trippel i Italiens största lopp; Grand Premio Lotteria (Neapel), Gran Premio Nazione (Milano) och Grand Premio Europeo (Cesena).

I Sverige har han vunnit massor av gulddivisionslopp samt Sweden Cup två gånger.

Paret Adielsson/Johansson avslutade en favoritomgång på V75 genom att vinna den sista avdelningen med Naughty Nunu. En amerikansk fyraåring som säkert rundade gänget under slutvarvet och vann på nya banrekordet 1.12,1/1|640 m auto.

Det blev ingen utdelning på fem rätt på V75, vilket innebär jackpot nästa helg i Kalmar.

TT

Mer läsning

Annons