Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var aldrig förankrat hos oss"

De centerpartistiska kommunalråden i Älvdalen, Rättvik, Leksand, Vansbro och Gagnef reagerade kraftigt på uppgiften att landstingsledningen förankrat skattehöjningen med samtliga kommunalråd i länet.

Annons

– Det har inte alls varit någon sådan diskussion eller förankring. Däremot har vi diskuterat och kommit överens om skatteväxlingen inför kommunaliseringen av hemsjukvården. Men alltså inte landstingets planerade skattehöjning, säger Gagnefs kommunalråd Sofia Jarl.

Landstingsledningen förtydligar att frågan var förankrad hos de sina. Inte att de pratat med alla kommunalråd i länet.

– Ett missförstånd. Det jag sa var att vi informerat våra kommunalråd och ordföranden i länet. Så gör vi i alla stora frågor. Det är den process vi har, säger landstingsråd Ingalill Persson (S).

Sofia Jarl vill som kommunstyrelsens ordförande av principiella skäl inte kritisera en annan politisk organisations beslut.

– På samma sätt som jag utgår från att landstingsledningen inte skulle kritisera beslut om skattesatsen i en enskild kommun, säger Sofia Jarl.