Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det skulle bli över vintern - nu har det gått 25 vintrar

Dan Georgsson skulle jobba över vintern på sågen i Rågsveden, nu har det gått 25 år och på måndagen överlämnade Per-Erik Andersson en guldklocka.
– Nu blir jag nog kvar så länge det är roligt och jag orkar, säger Dan Georgsson.

Dan Georgsson hade försörjde sig på potatisodling och att huga i skogen. Men en vinter för 25 år sedan var det ingen huggning i skogen och bara hålla på med potatis tillsammans med svärfar räckte inte till.

– Jag åkte ner till sågen och frågade om jag kunde jobba över vintern och det fick jag, berättar Dan Georgsson.

Tanken var att han skulle sluta under april månad året efter, men så blev det inte, han är fortfarande kvar. Fler och fler arbetsuppgifter har lagts på hans axlar och i dag är han ansvarig för den delen av verksamheten som innefattar sågen.

– Vi gillar inte att använda ordet chef här i företaget, men det är faktiskt det han är, betonar Per-Erik Andersson, ägare till Sveden Trä AB, som äger sågen i Rågsveden.

På måndagen var det 25 år och en dag sedan Dan Georgsson började i företaget och som traditionen bjuder fick han en guldklocka av Per-Erik Andersson. En klocka som kommer att hamna hemma. För att använda den i jobbet är uteslutet.

– För några år sedan fastnade jag med en klocka i en maskin och hade tur, armbandet gick av och jag skadade mig inte, men sedan dess har jag varken ringar eller klockor på mig i jobbet, poängterar Dan Georgsson.

Han har fyllt 62 år, men känner inte att han vill sluta jobba i brådrasket.

– Men det blir väl förmodligen i april, något år.