Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det pågår en häxjakt på mig"

Kyrkorådet ledamot Brita Maria Nordström är oroad över kyrkrådets hantering kring den psykosociala arbetsmiljön den 24 oktober då ett dokument från den 8 februari 2011 återanvändes utan sekretess. I dokumentet pekas Brita Maria Nordström som orsak till den dåliga arbetsmiljön.
– Jag är en engagerad person som i egenskap av ledamot i kyrkorådet vill hålla mig informerad i alla frågor. I mitt uppdrag vill jag medverka till att allt ska vara rätt och välskött i församlingen, säger Brita Maria Nordström

Enligt Brita Maria Nordström var hennes och dåvarande kyrkoherden Jan Segerstedts åsikt att ärendet var helt utagerat våren 2011.

Brita Maria Nordström befarar att hon blivit en obekväm person sedan hon och Stefan Kärn skrev ett öppet brev till kyrkorådet.

I det öppna brevet beskrev Brita Maria Nordström bland annat kravet av ett hyrköp av en flygel på cirka 100 000 kronor måste få ett korrekt beslut i kyrkorådet.

– Det beslutet togs först den 3 oktober med fem reservationer!

Men Brita Maria Nordström är främst starkt kritisk till att sekretessen på personaldokumentet tagits bort av nuvarande kyrkoherden.

Enligt Brita Maria Nordström har återanvändningen av den nästan tvååriga personalskrivelsen skett utan att personalen tillfrågats.

Dessutom är Brita Maria förvånad att hon inte fick tillfälle att bemöta ärendet före det fördes till rådet.

– Jag skulle uppmanas att avsäga mig mitt uppdrag i kyrkogruppen för Mora kyrka. Jag ville inte delta i detta ärende, då det handlagts på det sätt som det gjorts. Inte ens på 1600-talet, vid dåtidens häxjakt, kunde man ställas till rätta utan försvar.

Enligt Brita Maria var det flera ledamöter som yrkade att ärendet skulle utgå vid det aktuella mötet då ett offentliggörande av det bifogade dokumentet inte var positivt för någon.

– Uppmaningen att gå ur kyrkogruppen togs bort. Men det återanvända dokumentet skulle vara kvar.

Brita Maria Nordström är bekymrad över att kyrkans ledning inte ser den skada som dokumentets återanvändning gör på församlingen.