Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det onödiga hen

När blev det fult att vara flicka och kvinna eller fult att vara pojke och man? Varför denna maktkamp mellan könen? Och varför denna hysteriska rädsla för att vi är olika av naturen, kvinnor och män?

Det som pågår i vårt land genom detta fullständigt onödiga begrepp hen, för mina tankar till sagan om kejsarens nya kläder. Alla försökte inbilla sig att han hade så fina kläder ändå tills ett barn avslöjar sanningen genom att utbrista: "Men han har ju inga kläder!"

Så är det med hen också. Det finns flickor och kvinnor, de kallas för hon och det finns pojkar och män, de kallas för han. Svårare än så är det inte. Vi är av naturen olika, för att vi ska komplettera varandra, inte konkurrera, Vi är utrustade på olika sätt och därmed har var och en funktion att fylla.

Låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar. Dessutom, låt barnen i vårt vackra land får vara barn. Tids nog blir de vuxna. Tiden som barn är dyrbar därför att då formas våra barn och deras framtid. Den rätten får inte tas ifrån dem.

Berith Samuelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare