Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har varit svårt"

Nu står det klart vilka företag som har nominerats till priserna som delas ut på Säters Företagsgala. Men jobbet att utse de nominerade var ingen enkel match enligt näringslivsutvecklaren Kjell Bergqvist.
– Vi hade kunnat nominera 50 företag, säger han.

Annons

Årets Företagsgala hålls på Folkets Hus i Säter den 20 oktober. Det kommer att delas ut priser i följande fyra kategorier:

• Årets Nyföretagare

• Årets Företagare

• Årets Butik

• Årets ? (en öppen kategori)

Nu har de nominerade företagen i kategorierna årets nyföretagare och årets företagare utsetts.

– Årets nyföretagare blir antingen Femminile, Trafikcenter i Dalarna eller 3DVision. Och årets företagare kommer att gå till antingen Dalarnas Säkerhetssystem, Gustafs Listhyvleri eller Säters Snickerifabrik, berättar Kjell Bergqvist.

Däremot har det inte tagits fram några nomineringar i kategorin årets butik.

– Det priset kommer i stället att delas ut till vinnaren direkt på galan, precis som vi gör med kategorin årets ?, som alltså är en öppen kategori och tidigare har blivit årets eldsjäl, säger Kjell Bergqvist.

Han erkänner att det har varit väldigt tufft att ta fram tre nomineringar till årets gala.

– Vi har många väldigt duktiga företagare och företag i Säters kommun. Vi har stött och blött frågan och det har varit svårt. Vi är jättenöjda med de nomineringar som vi har kommit fram till men vi nästan velat kunna ge ännu fler priser. Och vi hade kunnat nominera 50 företag, säger Kjell Bergqvist.

Tidigare gick juryn ut och efterlyste nomineringar från Säterborna.

– Alla företag som har nominerats har kommit in som förslag från kommuninvånarna. Det är även ett av kriterierna för att nomineras, att folk känner till företaget, säger Thomas Vissgården, från Företagarna i Säter.

– Vi har fått fler nomineringar från allmänheten än vanligt i år och det känns väldigt positivt, säger Kjell Bergqvist.

Vinnaren i kategorin årets företagare går sedan vidare till länsfinalen.

– Så det blir en dubbelseger för det vinnande företaget. Dels får det åka till länsfinalen och dels har det chansen att vinna den och få representera Dalarna vid riksfinalen, säger Thomas Vissgården.

Än är det inte försent att anmäla sig till Företagsgalan, sista anmälningsdag är i morgon, fredag.

– Det kommer alltid in anmälningar i sista stund. Det ser bra ut och vi hoppas att komma upp i samma siffra som i fjol, det vill säga 130 personer, säger Kjell Bergqvist.

– Det kommer att serveras lokal mat. Det är ett sätt för oss att slå ett slag för bygden, säger Thomas Vissgården.