Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här maslaget ska inte behöva åka ur"

Annons

Masarnas lag inför comebacken i elitserien är spikat.

Hur det kommer att gå?

Ja, det är nästan omöjligt att förutspå. Eftersom Masarna är nykomling så är det lätt att dra till med "laget får sikta in sig på att slåss i botten".

Så kan det förstås bli.

Men…

Jag är inte så säker.

Masarna har gamblat en del i lagbygget. Flera förare har potential att överraska, antingen negativt eller positivt. Blir det det senare, ja, då kan Masarna definitivt ha två, tre, lag bakom sig.

Möjligen saknas en riktig stjärnförare. Ingen av Masarnas förare kör exempelvis i GP-serien. Det kan förstås vara en nackdel. Samtidigt kompenseras det med en drös förare under "stjärnskiktet", något som också innebär möjlighet att mönstra ett vasst reservpar. Vad kan Krzysztof Kasprzak, VM-tvåa 2014, göra 2016? Nog känns det som att han är en okej reservförare även om årets säsong var långtifrån någon succé.

Förstavalet i lagbygget, Antonio Lindbäck, stannade i Indianerna. Sportchef Roger Uppgård hoppades även på Emil Sajfutdinov, men ryssen valde att fortsätta i Elit Vetlanda.

Ännu ett tungt besked kom när veteranen Greg Hancock nobbade Masarna.

Fast bara en sådan grej, att Masarna på allvar var intresserade av sådana förare, känns stort och tyder på att klubben har ekonomin under kontroll.

Det är ju trots allt det viktigaste. Någon ny konkurs vill vi inte vara med om.

Lagbygget gick segare än vad Masledningen trodde. Egentligen inte särskilt oväntat. Förarna får ju lön efter inkörda poäng och fler körda matcher ger naturligtvis större chans att plocka poäng, vilket i sin tur betyder pengar in. Förare vill köra i lag som på förhand har slutspelschans. Och sorry, men till den kategorin hör inte Masarna.

Geografiskt har Masarna, som är det nordligaste laget, heller ringen fördel i jakten på attraktiva namn. Många förare har polska mekaniker som hinner med en nattfärja till hemlandet, då matcherna körs i södra Sverige.

Det hade onekligen varit kul att se vad årets maslag, givetvis kryddat med en eller två stjärnförare, hade kunnat åstadkomma i elitserien. Från stommen återstår nu bara Linus Sundström, Ludvig Lindgren och Anton Rosén.

I år var lagsammanhållningen en av huvudingredienserna i succén som ledde till elitserieavancemang. Får lagledarduon Stefan Bäckström och Andreas Sundin "ihop" även det här gänget?

Om mindre än fem månader, den 3 maj, drar festen i gång. Masarna inleder med ett derby borta mot Ikaros Smederna. Drygt tre månader senare, den 16 augusti, körs den sista elitseriematchen, då samma lag möts i Brovallen.

Sedan summeras serien.

Masarna?

Nja, något slutspel blir det inte. Däremot tror jag att laget kör i elitserien även 2017. Det här maslaget ska inte behöva åka ur.

LÄS MER:

Kylmäkorpi klar för Masarna

17-åringen får chansen i Masarna

Här är Masarnas matcher 2016

Annons