Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har gått bättre än förväntat"

Pensionärsföreningarna i Säters kommun arrangerar gemensamt en seniormässa i Folkets Hus. Mässan har drygt 30 utställare, vilket var mer än arrangörerna hade väntat sig.
– Vi har täckt in alla möjliga områden med dessa utställare, säger Bengt Hedström, medlem i arrangörskommittén.

Seniormässan arrangeras i Säters Folkets Hus på söndag och arrangörerna har jobbat länge med planeringen.

– PRO-föreningarna från Gustafs, Silvberg, Stora Skedvi och Säter, samt SPF-förningarna från Säter och Stora Skedvi är med och arrangerar. Vi har en gemensam kommitté som har jobbat med mässan, berättar Bengt Hedström.

Antalet utställare till mässan har överskridit 30 och de allra flesta kommer från Säters kommun.

– Sedan har vi ett par från Hedemora också. Vi har fått till en bra bredd på utställarna. Besökarna kommer absolut att få chansen att lära sig mycket om hur man får ett bra seniorliv. Som exempel på utställarna finns vårdcentralen, fotvård, kiropraktor, en skoaffär och matbutiker, berättar Bengt Hedström.

– Vi har täckt in alla möjliga områden med dessa utställare. Det blir en mässa för hela kroppen, fortsätter han.

Mässan pågår mellan klockan 10 och 16.

– Det är fri entré, tack vare att vi har stor hjälp av våra sponsorer, där Säters kommun är den största sponsorn. Ett av våra mål med mässan är att presentera pensionärsföreningarnas verksamheter, säger Bengt Hedström

Gustaf Vasa och hans dräng kommer att göra ett besök på mässan och restaurangen håller öppet.

– Vi är väldigt nöjda med att ha fått ihop så många utställare. Det har gått bättre än förväntat att få ihop utställare. Detta är första gången vi arrangerar seniormässan och vi hoppas att det kan bli en fortsättning och att vi kan fira tioårsjubileum, som seniormässan i Smedjebacken nyligen har gjort. Det var därifrån vi fick idén om att ha en mässa för seniorer även i Säter. Men vi hoppas givetvis att det inte bara kommer seniorer, anhöriga till seniorer är också välkomna, detta är intressanta saker även för de anhöriga, säger Bengt Hedström.