Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här är jätteroligt"

En gång i veckan träffas sångarna i pensionärskören Orionkören för att umgås och öva. Sångerna som sjungs är allt från visor till populärmusik.
– Vi har en bred repertoar, säger körledaren Olle Gustavsson.

Annons

Naglarby bystuga är platsen för Orionkörens övningstillfällen, som sker en gång i veckan. Södran tittade förbi under tisdagens övning där Olle Gustavsson dirigerade och Rut "Snurran" Johansson och Torsten Bergman kompade kören på piano respektive gitarr.

– Orionkören består av ett 30-tal medlemmar som kommer både härifrån Gustafs, men även från Borlänge och Hedemora. Vi täcker in nästan hela södra Dalarna. Kören har funnits i många år, men själv har jag bara varit med i ett år, säger Olle Gustavsson.

Orionkören sjunger många olika genrer, allt från visor till populärmusik och sakrala sånger.

– Vi har en bred repertoar. Och vi är ute och uppträder rätt ofta, bland annat i kyrkor, på sjukhem och SPF-samlingar. Nu tränar vi inför söndagens musikkafé i Gustafs församlingsgård, berättar Olle Gustavsson.

Med sig på scenen kommer Orionkören att ha "hemliga vänner". Körens tidigare ledare Rut "Surran" Johansson avslöjade dock vilka dessa hemliga vänner är.

– Det är Tuna Drängar och dragspelaren Hans Salari som kommer att delta i musikkaféet, berättar hon.

Musikkaféet börjar klockan 18.00 på söndag.

Vid övningstillfället var det idel glada miner hos sångarna.

– Det här är jätteroligt. Man är på ett så glatt humör när man åker härifrån, säger en kördeltagare när hon är på väg ut från bystugan efter övningen.