Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är jätteroligt"

En gång i veckan träffas sångarna i pensionärskören Orionkören för att umgås och öva. Sångerna som sjungs är allt från visor till populärmusik.
– Vi har en bred repertoar, säger körledaren Olle Gustavsson.

Annons

Naglarby bystuga är platsen för Orionkörens övningstillfällen, som sker en gång i veckan. Södran tittade förbi under tisdagens övning där Olle Gustavsson dirigerade och Rut "Snurran" Johansson och Torsten Bergman kompade kören på piano respektive gitarr.

– Orionkören består av ett 30-tal medlemmar som kommer både härifrån Gustafs, men även från Borlänge och Hedemora. Vi täcker in nästan hela södra Dalarna. Kören har funnits i många år, men själv har jag bara varit med i ett år, säger Olle Gustavsson.

Orionkören sjunger många olika genrer, allt från visor till populärmusik och sakrala sånger.

– Vi har en bred repertoar. Och vi är ute och uppträder rätt ofta, bland annat i kyrkor, på sjukhem och SPF-samlingar. Nu tränar vi inför söndagens musikkafé i Gustafs församlingsgård, berättar Olle Gustavsson.

Med sig på scenen kommer Orionkören att ha "hemliga vänner". Körens tidigare ledare Rut "Surran" Johansson avslöjade dock vilka dessa hemliga vänner är.

– Det är Tuna Drängar och dragspelaren Hans Salari som kommer att delta i musikkaféet, berättar hon.

Musikkaféet börjar klockan 18.00 på söndag.

Vid övningstillfället var det idel glada miner hos sångarna.

– Det här är jätteroligt. Man är på ett så glatt humör när man åker härifrån, säger en kördeltagare när hon är på väg ut från bystugan efter övningen.