Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här är inget som kastar om hela målet"

Den häktade 36-åringen har tilldelats Anders Ericson som försvarare.
Han är kritisk till den nya bevisningen.
– Det här är inget som kastar om hela målet, kommenterar Ericsson.

Annons

36-åringen förnekar mordet.

Nyckelfrågan handlar om dna-spåret i Pernilla Theorins lägenhet och som, redan 2007, kopplades till den nu häktade 36-åringen.

– Min klient har lämnat en förklaring till att hans dna finns på brottsplatsen. Det är känt redan sedan tidigare och den förklaringen gick inte att motbevisa, han släpptes på fri fot och man lade ner utredningen mot honom.

Nu sitter 36-åringen häktad – igen.

Och frågan är densamma som förra gången – hur kunde 36-åringens dna finnas i Pernilla Theorins lägenhet?

Men med tillägget; nu finns ny bevisning i form av vittnesmål.

– Nu kommer det fram uppgifter som åklagaren menar på att min klient ljuger. Det är den typen av uppgifter kan man säga och är pudelns kärna i det hela, säger Ericson och fortsätter:

– Det är en svaghet att det kommer fram nu. Min klient satt häktad 2007 och nu skriver vi 2012 så det kan jag väl redan nu identifiera som en svaghet.

Efter att 36-åringen försattes på fri fot 2007 lämnade han Dalarna.

Året efter dömdes han till fängelsestraff vid Skövde Tingsrätt för ett våldtäktsförsök.

Är den domen en besvärande omständighet för din klient?

– Oavsett vilka brott han har begått tidigare ska bevisningen prövas i det här målet. Det är en förhållandevis ovidkommande omständighet i det här målet, säger Ericson och fortsätter:

– Det är inte första gången vi sitter i ett brottmål som den tilltalade är dömd för liknande brott tidigare. Det är mer vanligt än ovanligt. Vi ska dessutom komma ihåg att det var ett försök till våldtäkt med ett straffvärde på i runda slängar 1,5 år. Ett mord är en betydligt allvarligare gärning, svarar Anders Ericson.