Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns primärvård i Svärdsjö!

Det är upprörande att se hur rykten sprids och patienter och befolkning i Svärdsjö oroas i onödan. Alla påståenden om att landstingets vårdcentral försvinner från Svärdsjö är direkt felaktiga!

Vid möte med patientrådet i Svärdsjö 27 september var landstingsstyrelsens ordförande Ingalill Persson och verksamhetschefen för primärvård Falun, Lisbeth Isaksson inbjudna och beskedet från dem var tydligt: Svärdsjö ska ha en fungerande primärvård!

Ingalill Persson informerade att det inte finns några politiska planer på att lägga ned vårdcentralen i Svärdsjö.

Chefen för primärvården i Falun informerade om att man i dagsläget löser läkarbemanning vid mödra- och barnavården med läkare från vårdcentral Norslund och läkare från vårdcentral Britsarvet finns på äldreboenden.

Lika viktigt som det är att värna om den lokala butiken eller bensinmacken på landsbygden är det att lista sig på sin lokala vårdcentral om man vill ha servicen kvar på landsbygden.

Kjell Persson

ordförande i hälso- och sjukvårdsberedningen i Falun

Karl-Erik Kohlström

ordförande i patientrådet i Svärdsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare