Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns inga enkla jobb

Annons

Jaro Potucek skriver på debattplats (16/10) att arbetskraftsinvandring kan vara lönsam under vissa villkor. Det begriper alla.

År 2011 kom till Sverige 17 877 arbetskraftsinvandrare. Under samma period kom 12 726 flyktingar och 32 114 anhöriginvandrare (summa 44 840) Dessa uppgifter finns att hämta på Migrationsverkets hemsida.

Någon arbetskraftsinvandring till Borlänge lär knappast behövas inom överskådlig tid. De som kommer till Borlänge är alltså flyktingar eller anhöriga som till största delen är analfabeter. Den kostnad som skattebetalarna i Borlänge drabbas av är, som jag redogjort för tidigare minst, 200 miljoner per år. Om det inte finns arbete till svenska medborgare hur ska det då kunna finnas till de analfabeter som nu kommer?

JP skriver vidare att flyktingarna behöver grundutbildning till enklare jobb. Problemet är bara att dessa jobb inte finns. Det finns inte längre några enkla jobb. Vad Borlänge behöver, förutom en ny politisk ledning, är en lång återhämtningspaus på säkert 20-30 år.

Kjell G Forslund

Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare