Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir tomt i Mora nu – minnesord över Kjell Hansson Talu

Gabriel Faures Requiem hörs från himlen när Kjell redan satt tonen. Vi möttes första gången i början av 70-talet när jag arbetade på Mora Radio AB vägg i vägg med Fahlens Foto, där Kjell arbetade.

Kjell och jag fann varandra fort då vi bägge var musikälskare och tyckte om att prata om de stora mästarna och deras spännande liv. Kjell var som en ”Moras Sten Broman” och kunde det mesta om det musikaliska liksom levnadshistorierna kring kompositörerna.

Kjell kunde också verkligen berätta på ett sätt så att berättelserna fick liv – om det så var fakta eller en vits. Det sprudlade om Kjell och man blev glad varje gång man mötte honom. Färgstark och med en värme och utstrålning som är få förunnat. Naturmänniska som kunde ligga i naturen ensam och spana för att få en bild av björnar eller andra djur, i timmar och hela nätter.

Det blir tomt i Mora nu, för man såg ofta denna glada profil på gågatan i något ärende. Alla vi som fick bli Kjells vänner glömmer aldrig honom och bär honom vidare i våra hjärtan.

Sven Lind