Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är en genuint

Göran Ambell tar över ordförandeskapet i Classic Cars Weeks Styrelse efter organisationens frontfigur, Roland Pettersson.
-Roland Pettersson sitter kvar i styrelsen som vice ordförande och är fortfarande frontfigur. Vi har utökat antalet ledamöter i styrelsen för att dela ansvaret för en stor organisation men mycket arbete, säger Göran Ambell.

Annons

Det är en genuint motorintresserad person som tagit över ordförandeskapet i Classic Car Week. Göran Ambell har sedan flera år suttit i CCW:s styrelse.

-Ansvaret för CCW är mycket stort och det krävs väldigt mycket. Jag har varit tveksam, men under årsmötet för någon vecka sedan valdes jag och det känns bra. Vi är ett fint gäng och vi är inte ensamma. Ett stort antal funktionärer, cirka 400 arbetar med CCW. Att få hela festivalen att fungera socialt, bland oss som arbetar med den och bland Rättvikare, att alla ska trivas är viktigt för mig.

Det är därmed inte enbart ett ordförandeskap utan en social uppgift för en ordförande att arbeta men, anser Göran

En ny festival väntar vecka 31. Bland flera nyheter är den största tisdagens crusing som präglats av köer och trängsel i Rättviks samhälle.

-Därför gör vi om crusingen och lägger om den för att undvika köerna. Vi kör till Backa, Sätra, Västberg, Nittsjö, Vikarbyn, Sjurberg och så till Rättviks samhälle, en sträcka på 2.6 mil.

Nytt får årets CCW är att veteranmarknaden som brukar avsluta veckan i stället inleder CCW på travbanan. Damrallyt genomförs på söndagen.

-En annan nyhet är en motornostalgisk dag sista fredagen med gamla traktorer, lingrävare och mycket annat roligt, berättar Göran.

Den nya styrelsen för CCW består av förutom ordförande Göran Ambell, Roland Pettersson, PO Westerlund, Jan Glans, Anders Tidebäck, Anneli Kättström och Jan Säbb.