Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är den bästa veckan i mitt liv" – Amanda Kjellberg om succén i Falsterbo

De internationella tävlingarna i Falsterbo har startade med 1.45-hoppning på torsdagen – och Amanda Kjellberg, Borlänge RS, svävar som på moln. "Det är så himla overkligt", säger hon.

I helgen slog Amanda Kjellberg och Carinthina Z till med två segrar och tog sig enkelt vidare till den femstjärniga internationella hoppningen.

Glädjen då gick inte att missa – och nu berättar falubon om känslorna.

– Jag svävar lite på moln. Det är så himla overkligt allting, samtidigt som man ska ladda om internationella tävlingar. Det är helt sjukt. Jag kan fortfarande inte fatta det som hände i helgen, säger Amanda Kjellberg.

– Det är den bästa veckan i mitt liv.

På torsdagsmorgonen vid niotiden var det runt 100 startande i den första internationella starten och Amanda Kjellberg gick hårt för en placering. Flera av de rutinerade namnen tog det lugnt eller valde att inte fullfölja banan.

– Det blev en rivning, men hästen kändes bra, säger hon, och slutade på en 50:e plats.

Ekipaget kör 1.45-hoppning med start klockan 9 på fredag också, och avslutar Falsterbo-veckan med 1.50-hoppningen, kval till Grand Prix, på lördag.

Hon kommer inte att delta söndag oavsett hur det går.

– Jag hoppas vi kan avsluta med två bra rundor här nu. Hästen har gått tre veckor i rad nu, och varit på stora arenor. Men hästen känns fortfarande pigg och fräsch, menar Amanda Kjellberg.

LÄS MER:

Här föds en ny stjärna – se Amanda Kjellbergs galna segerglädje

Borlängetjej till Falsterbo – gör upp om att möta världseliten: "Det är helt sjukt"

***

​Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här

​Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av Dala-Demokratens Android-app här