Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den vettigaste pappersaffären i Sverige

Blir Arctic Papers köp av Rottneros verklighet är det den bästa affären för pappersbruket i Grycksbo bedömer Pappersfacket i Grycksbo.

Lars-Göran Johansson ordförande för Pappers avdelning 111 i Grycksbo vill först se att Rottneros splittrade aktieägare ställer upp och säljer aktierna till Arctic Paper innan han jublar.

– Vi är ganska luttrade och den här affären har diskuterats till och från genom åren. Men blir affären av så finns det stora fördelar för både oss i Grycksbo och Munkedal och vi är nu de enda finpappersbruken som finns kvar i Sverige.

- För oss i Grycksbo innebär ett köp inte några störningar utan bara fördelar Vi skulle i så fall kunna köpa pappersmassa internt från Vallvik som ligger transportmässigt bra till för oss. Vallvik ligger söder om Söderhamn och vi skulle slippa shoppa massa ute i världen, nu köper vi en båtlast då och då och mellanlagrar massan i Gävle hamn. Egna massabruk ger oss bara interna fördelar, bedömer Lars-Göran Johansson.

– Nu är vare sig Rottneros eller Arctic Paper några superkoncerner så det finns väl en risk att två dåliga drar ned varandra men det jag hoppas på är att båda koncernerna i så fall kan göra lite bättre affärer. Då stärks både Rottneros och Arctic Paper av det här. Det är faktiskt den vettigaste affären som vi kan göra i Papperssverige, säger Pappers avdelningsordförande i Grycksbo.

Anders Nygårds, vd på Arctic Paper Grycksbo hänvisar till koncernledningen för kommenterar och beklagar att affären är så färsk att han inte har kännedom om detaljer och kan kommentera vad det skulle kunna betyda för Grycksbo.

– Vi känner till Rottneros och vi i Grycksbo har köpt en del massa av dem. Men än så länge är det här en fråga på ägarnivå, säger Nygårds