Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den tekniska undersökningen får vänta efter söndagsnattens händelser på Tjärna Ängar

Artikel 20 av 22
Oroligheterna på Tjärna Ängar
Visa alla artiklar

Efter nattens händelser på Tjärna Ängar förväntades en teknisk undersökning inledas under måndagsmorgonen, men på grund av värme och dålig luft skjuts den upp till måndagskvällen eller tisdagsmorgonen.

Strax före klockan två under natten till måndagen inkom ett larm om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus på Kornstigen på Tjärna Ängar.

Den branddrabbade lägenheten ligger på bottenvåningen i ett trevåningshus och flera boende i tre intilliggande lägenheter fick evakueras. Större delen av den drabbade lägenheten har fått stora rök- och brandskador.

Under måndagen förväntades Polisen inleda en teknisk undersökning på den misstänkta brottsplatsen, men någon sådan har ännu inte påbörjats.

– Det har inte gått att göra någon teknisk undersökning på platsen. Det har varit för varmt och besvärligt att komma åt. Så nu väntar vi på att det ska bli så pass nedkylt att den tekniska personalen ska kunna börja arbeta där.

Den tekniska undersökningen förväntas ske under måndagskvällen eller under tisdagen.

Under natten var det varit ytterligare två brandtillbud i området. Huruvida de tre bränderna hör ihop vill inte Stefan Dangardt kommentera utförligt.

– Vi utesluter inte att dessa tre kan höra ihop. Det brann på flera ställen under en kort period, så det går inte att utesluta. Men, det måste inte höra ihop heller. Utredningen får helt enkelt visa det.

Vad innebär det att det händer såhär mycker under en natt men även sett under se senaste månaderna?

– Om vi säger såhär: Erfarenheten spelar roll i ena änden, men i andra änden måste vi också arbeta förutsättningslöst. Vi måste ställa oss frågor hela tiden om detta är något helt nytt eller om det har anknytningar till tidigare skeenden.

Polisen har ännu inte någon misstänkt för nattens gärningar men misstänker i nuläget mordbrand och har inlett en förundersökning utifrån det.

– Hade det inte varit ett brott på fängelsestraffskalan hade vi inte gjort en teknisk undersökning, så det här är misstankar om ett fängelsebrott.

Vad har gjort att ni misstänker brott, är det vittnen, de tidigare händelserna i området eller vad beror det på?

– Allt det där du räknar upp spelar givetvis in. Jag kan inte gå in på detalj varför vi misstänker brott, men om det inträffar fler bränder inom en sådan kort period så stärks ju misstankarna rejält redan där.

Härnäst väntas en teknisk undersökning från den misstänkta brottsplatsen och sedan svaren från proverna från densamma.

– Vi väntar först på undersökningen, sedan på analyserna från brottsplatsen, men det kan ta lång tid. Så innan det går det inte att säga så mycket.