Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den rödgröna ledstjärnan

Enligt landstingsrådet Ingalill Persson (S), är Dalarnas landsting ett av de få med en ekonomi i balans. Trots detta kommer skatten att höjas med femtio öre. Den rödgröna politiken i landstinget kantas inte av lysande framgångar. Stängningar av vårdenheter och inskränkningar på service har blivit mer regel än undantag. Bristen på läkare har ökat.

Sören Bertilsson ondgör sig över "privatiseringar som havererar". Vid en jämförelse kan man snabbt konstatera att de privata vårdcentralerna har lyckats med det som landstinget inte har gjort. Kontinuitet i vården och rätt vård i rätt tid har de lyckat att erbjuda. Ideologin har varit ledstjärnan för de rödgröna.

För de rödgröna är centralisering och monopol viktigare än patienternas bästa, kosta vad det kosta vill. Samtidigt som ekonomin blöder ges generösa bidrag till egna organisationer, Brunnsvik till exempel.

Jean-Francois Loise (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare