Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den nya bilen –för dyr för Tomas

– Det är en grymt rolig bil som jag skulle älska att köra. Men jag kan inte begripa hur jag skulle få ihop pengar till den.
Så kommenterar Tomas Engström den bil som "utbrytarna" i STCC tagit fram för nästa säsong i konkurrens med STCC-organisationens val av bil för 2012.

Annons

– Det handlar om två skilda saker. STCC:s bil är standardvagnsracing med produktionsbilar. Det som vi kört med i flera år nu. TTA:s bil är en enhetsklass där alla bilar är lika. Den stora frågan då för mig är hur jag ska attrahera Honda med en siluettbil med annan motor än Hondas?

I ett svep skulle hans Honda av i dag vara helt värdelös. Inget från den och inga reservdelar skulle gå att använda på den bilen.

– Hade vi förare fått vara med och bestämma hade jag gärna sett att STCC kört efter FIA:s (internationella bilsportförbundet) reglemente. Det gäller i alla länder och har blivit stort borta i Asien, tillägger han.

Nu har inte Tomas lagt ned så mycket tankemöda på det här, än så länge. Men givetvis vill han ha ett besked, så fort som möjligt, om hur det kommer att se ut till nästa säsong.

– För två serier finns det inte utrymme för. Det är för få helger och för lite folk för det här i landet.

Nu tror inte Tomas att TTA (Touring Car Team Association) är ute efter att starta en egen serie. Till det krävs en jätteorganisation.

– Och STCC är ett så starkt varumärke i dag. Kanske blir det så att TTA:s bil får en egen klass under STCC.

Annars så njuter han av framgångarna i Göteborg i helgen med en fjärde- och en andraplats.

– En fantastisk helg.

Tomas har klättrat i sammandraget och ligger nu sexa i mästerskapet.

– Men målet har aldrig varit mästerskapet. Då måste man åka alla tävlingar.

Det återstår fem tävlingshelger på STCC-programmet. Klart är att Tomas ska köra i Karlskoga och finalen i Mantorp. Då återstår Falkenberg, Knutstorp och en tävling i Danmark.

– Danmark blir det inte. Det är för dyrt. Det kostar 25000 kronor bara att åka färja över med allt vi behöver.

– Men samtidigt blir man förstås jättesugen att åka allt när man hänger med så bra.