Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Den mest pinsamma förlusten på åtta år"

Annons

Den 29 oktober 2004 förlorade Leksand mot Teg på bortaplan med 4–5.

Sedan dess har Leksand inkasserat ett otal förluster, men ingen lika pinsam som den mot Asplöven i lördags.

Jämför man Asplövens och Leksands trupper så är det klasskillnad och det är ingen tvekan om att Leksand alla dagar i veckan ska vinna mot nykomlingen från Haparanda.

Motivation slår dock nästan alltid klass inom idrotten och det är Leksandsspelarnas loja inställning som gör den här förlusten pinsam.

Ingen fart på skridskorna, ingen som stack in näsan framför mål, ett omständligt passningsspel och alldeles för få skott på mål.

Den långa bussresan hem från Haparanda blev efter förlusten garanterat ännu jobbigare och det diskuterades säkert en hel del bland spelare och ledare om varför det gick så snett som det gjorde.

Det borde i alla fall ha gjort det.

Nu var det här bara en match av totalt 52 i Hockeyallsvenskan och det finns trots förlusten inget som talar emot att Leksand spelar i kvalserien till våren.

Förlusten var bara en nyttig påminnelse om att inga lag går säkra i den här serien.

Titta bara på Djurgården, de 16-faldiga svenska mästarna och seriefavoriten, som i lördags förlorade mot Troja/Ljungby.

Två skrällsegrar i den här omgången av Hockeyallsvenskan och det kommer garanterat flera.

Ni som var med säsongen 2004–05 minns säkert också att Leksand, trots skrällförlusten mot Teg, vann kvalserien senare på säsongen och tog klivet upp i elitserien.