Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den härskande roffarmentaliteten

Detta började när direktörerna ohämmat tilläts få dessa orimliga löner, bonusar och fallskärmar. Girigheten visste inga gränser. "Vargen blir någon gång mätt, girigbuken aldrig", är ett passande ordstäv.

Detta har sedan spridits till banker, fondinvesterare, kommun- och riksdagspolitiker, med flera. Politikerna är det nya frälseståndet i Sverige. På skattebetalarnas bekostnad anordnar de fester i mångmiljonklasser för de sina, utan att rodna. De kan pensionera sig i femtioårsåldern (med livstidspension). De säljer ut svenska folkets tillgångar som skolor och åldringsvård med mera, till penningstarka kapitalister där det enda som gäller är så stor vinst som möjligt. Vinsterna förs sedan ut till skatteparadis.

Att riksdagspolitiker är ovilliga att införa förmögenhetsskatt och inkomstprövning av barnbidraget, även miljardärer får barnbidrag, förstås kanske bättre när man ser att de själva skulle drabbas om de införde detta.

Sjuka, handikappade, arbetslösa och pensionärer det sämre för varje år. Barnfattigdomen i Sverige ökar. De sparkar på de svagaste i samhället.

Roland Lindgren