Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den 22 september 2014

Bertil Ström skrev (1/11) att vi pensionärer måste ha inflytande i riksdagen. Jag har i flera år framhållit att vi ska rösta på SPI som är vårt enda politiska pensionärsparti.

Följ mig på en resa i framtiden:

Vi befinner oss nu i slutet av september år 2014. Valresultatet innebar att de rödgröna fick 42,3 procent och alliansen har 40,6 procent. SD fick åtta procent, men inget av blocken vill ha något med dem att göra.

Nu har det hänt någonting. Med sex procent i ryggen visar nu SPI kanonerna och presenterar sin önskelista. Det blocket som har varit mest givmilt bildar regering med SPI. Äntligen har pensionärerna förvandlats från en avfallsprodukt till fullvärdiga medborgare och kan med välbehag sjunga ”de sista ljuva åren”.

Så här ruttna är de politiska spelreglerna. Vi minns när det vägde mellan de politiska blocken och MP hade för avsikt att bilda regering med alliansen. Efter påtryckningar blev Göran Persson (S) dock tvungen att kasta ett saftigt fläskben till MP som ändrade sig.

Det här ska alla pensionärer ha i åtanke när de står vid valurnan i september år 2014.

Bengt Onning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare