Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delar av stöldgods hittat efter inbrott i Gubbo

I en tjuvgömma i trakten påträffade polisen 60-tumsteven, halva pipsamlingen, snusdosan och ett tennskrin hon ärvt.
– Jag tycker polisen har gjort ett jäkla bra jobb och kanske får vi tillbaka resten också så småningom.

Solveig Larsen uttrycker via tidningen stor tacksamhet över polisens insats efter inbrottet de utsattes för i sitt fritidshus i Gubbo för en tid sedan.

På torsdagen kallades Solveig till polishuset i Ludvika för att avgöra om det var hennes och maken Kalles tillhörigheter som polisen beslagtog vid en insats mot en fastighet i trakten på onsdagen. Med sig hade hon en tårta för att visa sin uppskattning.

– Jo, det var våra saker men fortfarande har man inte hittat allt som stals hos oss, konstaterade hon efter besöket hos polisen.

Den stora tv-apparaten med ljudanläggning fanns där men inte en mindre platt-tv heller inte en dvd-spelare med bildskärmar och delar av en kära pipsamling.

– Vi och våra grannar hoppas att det är tjuvarna dom fått fast nu. Det har varit obehagligt för oss och flera är oroliga. Man sitter på helspänn och vaktar huset och törs knappt åka och handla.

En bil tillhörig paret Larsen stals också och när den återfanns i Gubbo hittades bland annat ett hagelgevär. Bilnycklarna och serviceboken är dock fortfarande borta.

– Det är lite läskigt när det förekommer vapen och jag har haft lite svårt att sova bara för det. Tänk om det dykt upp någon med ett gevär mitt i natten, säger Solveig och ryser.

Hon är som sagt väldigt nöjd med vad polisen gjort hittills.

– Det är mycket negativt om polisen så jag tycker dom kan få lite beröm också.