Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Delad pott och målfest i faluderbyt

Det bjöds på ett sanslöst målfyrverkeri när Korsnäs och Falu FK möttes på Lindvallen.
Ett målfyrverkeri som avslutades med hemmalagets kvittering till 4–4 på tilläggstid genom inhopparen Vassillios Panagiotidis.
– Vi vet att vi är starka på slutet, säger Korsnästränaren Magnus Ek.

Korsnäs öppnade matchen bäst och tog också ledningen i den nionde minuten.

Falu FK vände dock 0–1 till 2–1 på sju minuter innan Glen Edman, med ett skott i krysset, satte 2–2 i första halvleks absoluta slutsekunder.

Och i den 58:e minuten, nio minuter efter att Falu FK tagit ledningen på nytt, var det Daniel Karlssons tur att överlista Sander Dahlberg i FK-målet med ett kanonskott från distans.

Alex Reis mål på en frisparksretur i den 82:a minuten såg dock ut att räcka till tre poäng för Falu FK, men på tilläggstid nickade Vassillios Panagiotidis in 4–4-kvitteringen.

– Skönt med en poäng som matchen blev, men det är synd att vi inte sätter försvarsspelet. Då hade resultatet blivit ett annat, säger Magnus Ek.

För Falu FK var det här lagets andra raka kryssmatch och en förlorad chans att ta in avståndet på lagen i tabelltoppen.

– Det här var surt som fan och det känns som två förluster den senaste veckan. Men så här har det sett ut hela säsongen, säger tränaren Amir Azrafshan.

Njogu Demba Nyrén hade chans att avgöra matchen vid ställningen 4–3 till Falu FK, men ett nonchalant avslut med ett lobbförsök hamnade i famnen på Peter Trones i hemmamålet.

– Njogus jobb är att göra mål och det var ett nonchalant avslut. Men han bad om ursäkt efter matchen.

I omgångens andra daladerby var Forssa på väg mot lagets fjärde raka seger, men Avesta kvitterade till 2–2 på tilläggstid.

– Det känns tungt att åka dit på ett skitmål i slutet. Vi hade flera chanser att göra 3–1 på och avgöra matchen, säger Forssatränaren Mustapha El Hachmi.

Modaser Zekria var inblandad i Forssas båda mål, som framspelare vid 1–1-målet och som målskytt vid 2–1-målet.