Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott med mersmak

Annons

En boll bortrensad på mållinjen, miss med halva Göteborgs mål öppet och Bengt Andersson darrig.

Nykomlingen Trelleborg var nära att skrälla. Det blev 1_1 (1_1) i premiären mot IFK Göteborg på Vångavallen.

Göteborg fick en kanonstart med mål redan i den sjätte minuten. Laget hade då radat upp hörnor och på den tredje nickade Pontus Wernbloom in 1_0 på nickpassning från Marcus Berg.

Snyggt, effektivt men också en markeringsmiss av Trelleborgsförsvaret.

Nu blev det mycket Göteborg som dessutom hade en stark medvind i ryggen. Då kunde man dödat matchen med ett eller två mål till ...men fick inte ordning på spelet.

Trelleborg kom ganska lätt ur Göteborgs grepp. Och i slutet av den första halvleken började nykomlingen ta för sig. Mer och mer. Och kvitteringen kom efter ett par halvchanser. Det var också mål efter en hörna, en fast situation.

Mittbacken och lagkaptenen Linus Malmqvist kom upp som han ska, kom vid bortre stolpen och klackade in 1_1 fem minuter före pausen.

Han var glad, nåja sådär:

Med tjugo minuter kvar kom matchens jättechans och den var Trelleborgs. Bengt Andersson i Göteborgs mål hade inte sin bästa dag och missade en rensning, plötsligt rusade Mikael Mensah in i straffområdet, fick tag i bollen och sköt men på mållinjen rensade Ragnar Sigurdsson.

IFK Göteborg hade också en farlig målchans, men skottet, som ändrade riktning, klarade TFF-målvakten Fredrik "Fritz" Persson nere vid stolpen.

Den sista kvarten blev jämn.

För fjärde gången sedan 1985 är Trelleborg tillbaka i allsvenskan.

Tränaren Conny Karlsson var inne på samma spår:

TT

Mer läsning

Annons