Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATTSVAR: Föräldrar måste ha rätt att välja vilken utbildning deras barn får!

Jag läste debattartikeln av Linnea Lindquist och Alexander Skytte. Jag insåg snabbt att dessa personer inte bryr sig om föräldrars önskan att ge sina barn den bästa utbildningen som finns.

Mina barn går i vanlig kommunal skola men en timme på kvällarna går de i vad vi kan kalla muslimsk skola. Om möjligheten fanns så skulle jag placera mina barn i en muslimsk skola heltid p.g.a av diskrimineringen och rasismen som de får utstå i sin vanliga skola.

Debattörerna påstår att skolsegregationen skulle öka om friskolor öppnades i Borlänge. Dessa personer verkar inte ha insett att skolan är redan extremt segregerad.

Min dotter har väldigt ofta ångest över skolidrotten eftersom vissa moment kräver att hon ska gå emot sina religiösa övertygelser. Vi har haft många diskussioner med skolledningen om detta men den konventionella svenska skolan är inte öppen för mångkultur i den mån att alla barn får samma möjligheter.

Debattörerna påstår att skolsegregationen skulle öka om friskolor öppnades i Borlänge. Dessa personer verkar inte ha insett att skolan är redan extremt segregerad. Min väninnas barn som kom till Sverige för fyra år sedan förväntas prestera på samma nivå som svenska barn som gått i svensk skola hela sin uppväxt. Barn som kommer från krig och förtryck behöver stöd för att känna sig trygga och bli en del av samhället.

I en friskola där deras bakgrund och behov tas på allvar skulle de få en bra chans att utvecklas och i framtiden bli produktiva medlemmar av samhället.

Jag hoppas verkligen att moderaternas förslag går igenom och att inte gamla fördomar sätter stopp för möjligheten att ge alla en jämlik chans till utbildning!

Veronica Afzal, frustrerad mamma.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel