Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)pelreglerna ändras

Annons

Socialdemokraterna i landstinget försökte ge sig själva en fribiljett till besök i verksamheter och samtidigt kontrollera vad oppositionen håller på med. Landstingsstyrelsens ordförande Ingalill Persson (S) menar att det är moderata oppositionsrådet Clas Jacobsson som är orsaken. Persson hävdar att hon inte informerats av Clas Jacobsson om vad han företar sig.

Jag känner igen sossarnas sätt att handskas med oppositionen från min egen tid som oppositionsråd i Avesta kommun. Där fanns 300 miljoner kronor i sammanlagt underskott under cirka tio år. Det ser precis likadant ut i landstinget under sossarnas cirka 85 åriga styre, med den skillnaden att underskottet börjar närma sig en miljard kronor! För mig är det helt klart att det är bristande kompetens i den politiska ledningen som är orsaken till underskotten.

Vi moderater har tillsammans med våra vänner i alliansen beslutat spela vårt spel. Alliansen tänker vinna den avgörande matchen vid valet 2014 och vi tänker ägna oss åt att hela tiden utveckla vårt sätt att föra ut vår politik. Det är min fasta övertygelse att med hårt arbete, grundträning och teknikutveckling, kommer vårt lag bli segrare vid finalmatchen. Därför är det nu ett gott tecken att Ingalill Persson mitt i matchen försöker ändra spelreglerna. Förmodligen ser hon allt tydligare att hon är fel ute, hennes lag håller på att förlora. Ingalill har dock turen att vara kvinna i detta fall, för jag kan garantera att ordet härskarteknik skulle användas mot henne om hon vore en han.

Clas Jakobsson må se ung ut, men lilla pojken fyller i dagarna 50 år. Jag är oerhört stolt över det arbete han utförde under Jan Wiklunds pappaledighet och tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla vår landstingspolitik. Med detta som utgångspunkt kommer vi fortsätta att följa med patienterna in på akutmottagningarna med eller utan Ingalills goda minne för att ta reda på vad som måste rättas till och inte sitta bredvid landstingsledningen att titta ned.

Därför slåss vi också för att akuterna ska få finnas kvar. Vi ser det inte som en kostnad utan en nödvändig trygghet för människor som ofint nog blir sjuka utanför kontorstid!

Ulf Berg (M)

är ordförande för moderaterna i Dalarna samt fullmäktigeledamot landstinget Dalarna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons