Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik: Väljarna vill se politisk ärlighet!

Annons
”Vi, liksom övriga partier, vill se fortsatt minskande barngrupper. Att påstå att det finns något annat än enighet bland partierna i den frågan är ohederligt” skriver  Elisabeth Rooth Eriksson och Susanne Höglund, Centerpartiet Falun. Foto: Privat

Det må vara omvalstider men vi tror att Faluns medborgare vill se en politiskt ärlighet.

Liza Lundberg, S, före detta ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, tar vårt genmäle som intäkt för att vi vill föra en politik som leder till större barngrupper. Efter fyra år i gemensam majoritet vet Socialdemokraterna mycket väl att detta inte är fallet.

Vi har i Falun en positiv utveckling vad gäller barngruppernas storlek. Den ska vi värna.

Liza undrar vad som förhindrar att den tillfälliga barngruppen på exempelvis 22 barn övergår till en långvarig barngrupp om 22 barn som leder till en ny praxis att det är okej att ha riktigt stora barngrupper? 

Vi kan försäkra Liza, och väljarna, att detta inte finns på kartan! Vi, liksom övriga partier, vill se fortsatt minskande barngrupper. Att påstå att det finns något annat än enighet bland partierna i den frågan är ohederligt. Lika olycklig som den omvalsinspirerade oärligheten från S är den tydliga signalen att S tycker sig veta bättre än verksamhetsansvariga och pedagoger. Centerpartiet väljer istället att lyssna när de med störst pedagogisk kompetens och bäst kännedom om verksamheten säger att den trubbiga och oflexibla indikatorn ”18” ibland är problematisk. 

Utöver att lyssna på verksamheten så kommer vi att behöva satsa på fler förskolor i kommunen, det är i sig en positiv utveckling. I det arbetet vill Centerpartiet se långsiktiga lösningar och undvika kortsiktiga, kostnadskrävande lösningar i form av till exempel modulförskolor. Där har politiken ett särskilt ansvar att lyfta blicken för att nyttja resurserna effektivt och ge verksamheten bästa möjliga förutsättningar. I det ingår också att vara öppen för att Falun gynnas av en mix av kommunala och privata alternativ, där de privata aktörerna inte ses som ett hot utan som ett positivt komplement till den kommunala verksamheten.

 

Elisabeth Rooth Eriksson, C

Vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

Susanne Höglund, C

Ledamot i Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons