Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Jo, Moderaterna, bra saker händer faktiskt på landsbygden – vi har till exempel infört licensjakt

Annons

RÄTTELSE: Från början stod i rubriken att "vi infört en vägslitageskatt" - vilket berodde på en missuppfattning från debattredaktionens sida. Socialdemokraterna har inte infört någon sådan skatt. DT ber om ursäkt för missförståndet.

Svar till debattartikeln "Det är omöjligt att föra landsbygdsvänlig politik om man samarbetar med Miljöpartiet – kilometerskatten bör inte införas" som publicerades i DT den 6/5:

Det verkar som om Berg och Carlsson missat att det faktiskt händer väldigt många bra saker på landsbygden i Sverige.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har förstärkt stöden till bredband och infrastruktur i hela Sverige. Fler i Dalarna kan nu koppla upp sig snabbt.

Regeringen har gjort stora satsningar på högskolan över hela landet. Nu har regeringen förbättrat möjligheterna till fjärr- och distansundervisning, investerat i tiotusentals nya utbildningsplatser över hela landet och tillgängliggjort högre utbildning via lokala lärcentrum.

Regeringen har infört ett stöd för lanthandlare, vilket har räddat butiker i Dalarna, och fler butiker kan utvecklas och leva vidare för en bättre service.

För första gången har nu Sverige också en långsiktig livsmedelsstrategi för hur livsmedelsproduktionen i Sverige och Dalarna kan öka. Det är bra för alla lantbruk i Dalarna.

Till skillnad från föregående moderatledda regeringar har den socialdemokratiskt ledda regeringen skapat ett system med laglig licensjakt och reglerade stammar av rovdjur. Särskilt märks detta för vargjakt som nu kan genomföras lagligt.

Berg och Carlsson kastar också in frågan om en vägslitageskatt. Seriösa åkerier i Dalarna drabbas i dag av omfattande illojal konkurrens. Det verkar som att Moderaterna tycker det är bra.

Syftet med att ersätta dagens tidsbaserade avgift med en vägslitagesavgift är att skapa ordning och reda i åkeribranschen med ett tydligt tillvaratagande av regionalpolitiska intressen.

Hela Dalarna ska leva och vägslitageavgiften kommer bidra till ordning och reda i det arbetet. Regeringens satsningar på bredband, utbildning och välfärd skapar trygghet också på landsbygden. Så utvecklar vi hela Sverige.

Patrik Engström och Marie Olsson, Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons