Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater ljuger vidare

/

Annons

Moderaterna fortsätter sin ohederliga beskrivning av vad som händer i landstinget. Nu är det moderaternas ordförande i Dalarna, Ulf Berg, som sprider felaktigheter.

Jan Wiklund, moderat oppositionsråd, föreslog att vi skulle ta fram förslag på hur vi ska förhålla oss vid besök i sjukvården. På ärendeberedningen hade han inga synpunkter på det förslag som landstingets chefsjurist tagit fram. Det klargjordes också tydligt att reglerna gällde lika för majoritet och opposition.

Det är beklagligt att moderaternas ordförande inte inser allvaret i att ett moderat oppositionsråd under hösten beskyllt tjänstemän för att ljuga, bedriva häxjakt, framföra felaktiga fakta och förse politiken med undermåliga utredningar. Anställda i vården har också hört av sig och känt olust över oppositionsrådets besök på grund av att det hade varit partipolitiska förtecken på besöken och inte ett genuint intresse för verksamheten.

Det är självklart bra att politiker sätter sig in i den verksamhet de har att fatta beslut om. Däremot måste vi som politiker visa både vårdens anställda och kansliets tjänstemän respekt. Det kan inte heller vara moderata politikers uppgift att vara ledsagare åt patienter som besöker akutmottagningarna.

Ulf Berg kommenterar även landstingets ekonomi och jag kan konstatera att han inte är uppdaterad på faktiska förhållanden. Det kan bero på att hans närvaro på landstingsfullmäktiges möten är mycket sällsynt.

Landstingets ekonomi förbättras nu månad för månad. Under året har verksamheterna sparat 100 miljoner kronor, helårseffekten av detta motsvarar cirka 220 miljoner. Landstinget kommer att få ett litet överskott redan 2011. Samtidigt har patientbesöken ökat och väntetiderna förkortats. Under vissa månader har landstinget även fått del av kömiljarden.

Det är trist att moderaterna anser att deras huvuduppgift är att vara ute och leta fel i vården. Under året har ett genomgripande arbete genomförts för att förbättra, utveckla och få ordning och reda i landstinget. I det arbetet har inte moderaterna bidragit konstruktivt.

Landstingets alla anställda ska ha en stor eloge för det arbete de utför!

Ingalill Persson (S)

landstingsstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons