Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människor är viktigare än principer

/

Annons

Vi är bedrövade över det sätt som ordföranden i omvårdnadsnämnden, Christer Falk (S), hanterat frågan Carema i medierna, sedan företaget felaktigt anklagades i våras av en elev kring en vårdsituation på boendet Korsnäsgården. Genom att Falk direkt gick till tidningarna och tvärsäkert uttalade sig och hävdade att entreprenören skulle bort, så har boende, anhöriga och personal oroats på ett mycket tråkigt och onödigt sätt.

Nu säger den rödgröna majoriteten att våra skattepengar används på ett otillbörligt sätt . Vi vill påpeka att Carema efter massiv kritik har beslutat att omvandla de så kallade aktieägarlånen till eget kapital. Detta innebär att inga ränteutgifter till ägarbolaget utomlands uppstår. Bolagsskatten kan inte längre reduceras med ränteavdrag och Carema Care kommer därigenom att betala bolagsskatt i Sverige när verksamheten går med vinst, precis som ett vanligt bolag.

Argumentet om skatteflykt har inget belägg längre, ändå vill majoriteten driva igenom beslutet att säga upp avtalet, nu på felaktiga grunder. Då boende och personal liksom omvårdnadsnämnden är mycket nöjda med verksamheten finns ingen anledning att säga upp avtalet anser vi.

Personalen på Korsnäsgården och Norshöjden är naturligtvis besvikna eftersom de liksom vår egen verksamhet får mycket bra resultat i nämndens kvalitetsmätningar. Konkurrensen har höjt kvaliteten. Precis som vi åsyftade med när vi lade ut driften på tre boenden 2008.

Falk hade lovat personalen på Korsnäsgården att om Caremas kontrakt inte skulle förlängas så skulle personalen på boendet få veta det allra först. Detta skedde inte utan de fick läsa om förslaget i tidningen.

Hela denna historia är naturligtvis mycket frustrerande för boende och personal. Med den förändring som Carema infört betr. sina skatter anser vi att även Caremas boenden ska få förlängt med de två optionsåren precis som Temabo föreslås få för sitt boende Daljunkargården.

Nämndens ordförande säger att detta handlar om principer. Vi säger: Människor är viktigare än principer!

Catharina Hjortzberg-Nordlund (M)

andre vice ordförande i omsorgsnämnden i Falu kommun.

Christer Carlsson (M)

ordinarie ledamot i nämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons