Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjande utveckling Karin Perers!

Annons

Nästan så att jag vill utbrista: äntligen! Tycker mig kunna utläsa ett nytt miljöhänsynstagande i senaste inlägget från Mellanskogs ordförande.

Jag avser hennes hänvisning till Skogsvårdslagen 1993, där vikten av "död ved, grova lövträd och gammal skog" tydligt markeras.

När sedan Karin Perers för in vårt meningsutbyte på ett politiskt plan, kan jag replikera; det finns också centerpartister som är kloka. Förutom uppmuntrande samtal från sanna miljövänner, har en tidigare centerpartist ringt och uppskattat mina debattinlägg. Personen hade lämnat (C) på grund av partiets avtagande intresse för miljöfrågor.

Längre fram i artikeln tar Mellanskogs ordförande till argument som: avverkningsförbud, ovärdigt en rättsstat. Nej, jag känner mig inte träffad; trygg i min förvissning att jag har stöd för mina åsikter beträffande miljöhänsyn i skogsbruket hos mitt Vänsterparti – åtminstone på riksplanet.

...och aldrig mötas de två - heter det i ett annat sammanhang, men eftersom jag ändå uppfattar att Karin Perers och jag har en hel del gemensamt blir detta mitt sista inlägg i skogsbruksdebatten. Dag Hammarskjöld-citat får förbinda:

Vi lyssnar illa och läser ännu sämre innantill.

Du märker det så väl när det gäller dig själv.

Är du lika uppmärksam på dig själv? (29.7.55)

Årstiderna växlat och ljuset och vädret och timmen.

Men det är samma land. Och jag börjar känna kartan och väderstrecken. (24 aug. 61)

Hjalmar Envall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons