Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framåt för Dalarnas bästa

/

Annons

Landstingsstyrelsens ordförande Ingalill Persson (S) anklagar än en gång Moderaterna för att ljuga. Ord står mot ord. Det är beklagligt att en av länets ledande socialdemokrater har så få egna visioner och idéer att det enda hon förmår är att ständigt försöka mästra oppositionen. Vi är naturligtvis glada att hon uppmärksammar och bemöter vår politik, det är ett bevis på att vi gör det bra. Men landstinget behöver visioner, inte recensioner.

Vi hoppas att Socialdemokraterna i Dalarna kan förnya sig och släppa sin fixering vid vår moderata politik och istället ta efter vårt exempel att driva en positiv, idédriven politik. Landstinget Dalarna behöver verkligen en majoritet och en opposition som förmår gnugga goda idéer mot varandra för att driva landstinget framåt!

I landstinget har vi tillsammans med alliansen tagit fram flera egna förslag för att utveckla vården i Dalarna.

* Vi har under alla år lämnat en egen alternativ budget som om den hade gått igenom inte orsakat ett miljardunderskott i landstinget.

* Vi har föreslagit att det ska bli enklare att öppna och driva vårdcentral i Dalarna så att fler får möjlighet att välja vart de ska få vård.

* Vi vill att möjligheten att välja vårdgivare ska finnas även i specialistvården.

* Vi vill införa vårdlotsar vars uppgift är att stödja svårt sjuka och multisjuka.

* Vi vill höja lönerna för sjuksköterskor med specialistkompetens med upp till 1 000 kronor i månaden. Det är en grupp som systematiskt missgynnats i löneförhandlingarna, vilket hotar landstingets kompetensförsörjning på sikt.

* Vi ville införa högkostnadsskydd för hjälpmedel från och med 1 januari 2012, så att fler funktionshindrade skulle få möjlighet att delta i samhället fullt ut.

* Vi vill ge vård nära dig. Därför arbetar vi för att möjligheten till vårdcentralsröntgen ska finnas kvar och därför ville vi behålla verksamheten på Ludvika lasarett.

Vi kommer att fortsätta arbeta för att förnya och förbättra landstinget. Vi hoppas på en hård och konkret debatt om sakpolitik i framtiden.

Jan Wiklund

är oppositionsråd i Landstinget Dalarna

Clas Jacobsson

är oppositionsråd i Landstinget Dalarna

Ulf Berg

är ordförande för Moderaterna i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons