Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fortsatt ansvarstagande

/

Annons

Ett nytt år med nya möjligheter står nu för vår dörr. Under året genomför vi inom alliansen stora satsningar på skola, infrastruktur och arbetsmarknaden för unga. Reformer som alla ryms inom de ramar som finns för statsbudgeten. I kontrast till det har S-partiledaren Håkan Juholt lovat reformer vitt och brett under året. Tyvärr är han inte är lika benägen att berätta hur de ska finansieras. Vad vill egentligen S?

I Europa blåser kalla vindar och många länder tvingas nu till stora nedskärningar i offentlig sektor som resultat av flera år av oansvarig ekonomisk politik. Alliansregeringen har sedan tillträdet år 2006 prioriterat sunda offentliga finanser och jobbskapande reformer. Det arbetet har gett resultat. När länder runt om i Europa ser sina statsskulder växa till ohållbara nivåer på uppemot 160 procent av BNP har vi istället kunnat amortera på den svenska statskulden som nu är bland de lägsta i Europa på 35 procent. Men vi är inte nöjda.

Under de kommande åren kommer vi att genomföra en rad reformer i syfte att skapa förutsättningar för fler människor att komma i arbete. Bland annat gör vi stora satsningar på vägar och järnvägar för att både skapa sysselsättning och möta det uppdämda behov som finns av underhåll. Från årsskiftet halverade vi momsen på restaurang- och cateringtjänster för att skapa jobb för unga och stimulera till företagande. Inom grund- och gymnasieskolan lanseras reformer för att stärka lärarnas kompetens och förbättra matematikundervisningen.

Vi fortsätter att satsa på och förnya välfärden så gamla, sjuka och utsatta grupper ska känna trygghet. Vi vet vad vi vill göra för att Sverige ska bli ett bättre land att leva i. Men vad vill egentligen S? Vilka nyårslöften vill partiets representanter Peter Hultqvist, Kurt Kvarnström, Carin Runeson och Roza Güclü Hedin ge till dalfolket? Och hur har de tänkt att alla tidigare löften ska finansieras?

Vårt nyårslöfte är att vi inom alliansen alltid kommer att tar ansvar för Sverige. Det innebär att vi värnar sunda offentliga finanser och arbetslinjen samtidigt som vi gör flera stora satsningar under kommande år. Det är så vi rustar Sverige för framtiden.

Ulf Berg (M)

Ann-Britt Åsebol (M)

Carl-Oskar Bohlin (M)

Kenneth Johansson (C)

är alla fyra riksdagsledamöter för Dalarnas län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons