Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Tillåt dig att koppla ner över jul

Det är inte så många lediga dagar kring jul i år. Men snart är den här, tiden på året då det tänds ljus, pyntas i hemmen och tiden med nära och kära prioriteras lite extra.

Annons

Det är inte så många lediga dagar kring jul i år. Men snart är den här, tiden på året då det tänds ljus, pyntas i hemmen och tiden med nära och kära prioriteras lite extra.

Det finns något vilsamt i tanken på julen, ändå känner vi på Unionen Dalarna en viss oro. Senaste tiden har vi haft en del aktiviteter kring arbetsmiljö och vår hjärtefråga balans i livet, och en sak är tydlig: Verkligheten är inte så vilsam som vi skulle önska.

Stress och psykisk ohälsa relaterat till jobbet har kommit över oss som en lavin de senaste åren. Det visar inte minst vår Arbetsmiljöbarometer som bygger på svar från våra arbetsmiljöombud. Svaren är dessvärre väldigt nedslående. Bland annat svarar vart fjärde arbetsmiljöombud att den psykosociala arbetsmiljön är dålig på arbetsplatsen, bara för att nämna ett exempel.

För att vända utvecklingen med de ökande sjuktalen, som till stor del beror på ökad arbetsrelaterad psykisk ohälsa, är satsningar på systematiskt arbetsmiljöarbete nödvändigt. Att systematiskt undersöka, riskbedöma, åtgärda och följa upp arbetsmiljön på jobbet regleras i arbetsmiljölagen. Men vartannat arbetsmiljöombud i Unionen svarar att det bara delvis eller inte alls bedrivs något systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen. Det tyder på att närmare varannan arbetsgivare inte lever upp till arbetsmiljölagen. Det är allvarligt.

Det här är dock ingen ny trend, vi har sett problemen länge men de bara fortsätter att öka och idag står vi med sjuktal som överstiger all rim och reson. Samtidigt har kunskapen om systematiskt arbetsmiljöarbete visat sig mycket bristfälligt ute bland företagen. Och det är här vi måste se till att jobba om vi ska komma tillrätta med problemet. Med enkla verktyg skulle vi kunna förhindra ett stort antal sjukskrivningar på företag runt om i länet. Det måste bara implementeras och prioriteras.

En del i ett sådant arbete skulle kunna vara att införa en tillgänglighetspolicy. Ett dokument där du och din arbetsgivare sätter ramarna för din tillgänglighet. Hur hanterar du jobbmejl som kommer klockan nio på kvällen? Svarar du från soffan där och då? Mår du kanske bättre med tydliga gränser mellan jobb och fritid? Lämnar du jobbtelefonen på jobbet när du går hem eller vill du ha friheten att kunna jobba när det passar dig bäst? Tydliga ramar att förhålla sig till skulle minska stressen betydligt hos många.

Som tjänstemän har vi ingen tid på dygnet då vi inte skulle kunna jobba. Vår tillgänglighet med smarta mobiltelefoner och datorer som främsta verktyg blir i vissa fall en välsignelse, men i andra fall en förbannelse. En ständig koppling till jobbet, en ständig påminnelse om vad som sker på arbetsplatsen och ett ständigt pickande på axeln med ett budskap om att jobbet väntar bara ett knapptryck bort. Och vad förväntas det av dig egentligen? Vad tycker din chef? Visst är det väl lika bra att passa på att jobba lite till så att alla blir nöjda?

Men alla blir inte så nöjda. Många kommer sitta med ena handen på mobilen och svara på jobbmejl samtidigt som Kalle Anka börjar rulla på tv:n. För till skillnad från traditionen med Kalle Anka på julafton är det mycket som förändrats. Inte minst vårt sätt att jobba.

Digitaliseringen har svept över oss och gjort mycket nytta, men i vissa fall har vi kanske inte utvärderat vad den gör med oss som människor. Och det är viktigt reflektera över detta. För vi är just människor, inte prestationsmaskiner. Vi behöver en bra balans mellan arbete och fritid, även om balansen ser olika ut för oss alla.

Så fokusera på din egen återhämtning dagarna framöver, om du har möjlighet. Vilka justeringar behövs för att du ska hitta balansen? De behöver inte alltid vara så stora. Du kan börja med en tillgänglighetspolicy. Vi hoppas du får en fridfull jul.

Matthias Gran

Regionchef, Unionen Dalarna

Patrik Sundell

Ordförande regionstyrelsen, Unionen Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons