Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Minivårdcentral kan utveckla sjukvården, faluapotek blir först ut

Annons
”Folkkampanjen för sjukvården är glad för att vår motion om att införa Minivårdcentraler på Apotek, nu börjar bära frukt” skriver partiordförande Ken Swedenborg och  Anni Andersson (ffs).

Folkkampanjen för sjukvården är glad för att vår motion om att införa Minivårdcentraler på Apotek, nu börjar bära frukt. Ett apotek i Falun kommer nu att bli först i Dalarna med detta. Vi tror att vår idé, som grundar sig på digital kommunikation mellan läkare och patient med aktivt stöd av apotekspersonal, kan bli ett av flera viktiga sätt för att utveckla sjukvården.  

Nu går vi över från regionpolitiken till kommunalpolitiken!

Vänsterpartiet i Ludvika har ju dels satt sig emot vissa nya mindre nedskärningar i Vård och omsorg, samt dels satt sig emot att investeringar i de kommunala bolagen ska kräva fullmäktiges godkännande bara om de överstiger femtio miljoner.  Vi stödjer dessa kloka ställningstaganden från Vänsterpartiet.  Vad beträffar julmiddag eller julgåva till kommunens hårt arbetande personal, synes det vara rimligt, att ALLA oavsett anställningsform kan få sådant, för ett värde av 500 kronor! Även vikarier och uppdragsanställda ska alltså få julmiddag eller julgåva!

Vad gäller Vård och omsorg, liksom all kommunal verksamhet, är det viktigt att den planeras rationellt. Att man till exempel gör hembesök samlat hos dem som behöver hjälp i ett visst område, så man ej behöver köra fram och tillbaka så mycket! Det är också av vikt att kommunen inte skaffar fler bilar, än vad som behövs. 

Ken Swedenborg (ffs),

Partiordförande, vidareutbildad undersköterska

Anni Andersson (ffs),

Undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons