Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Låt Svenska Skidspelen genomföras som en manifestation för det öppna samhället

Annons
”Låt oss därför genomföra den stundade folkfesten Svenska Skidspelen som en manifestation för de idrottsliga och sportsliga värdena samt för demokratins och det öppna samhällets okränkbara värden” skriver åtta falupolitiker. Foto: Ulf Palm/TT/DT arkiv/montage

Vasaloppet är ett lopp för hjältar. För såväl de tusentals som deltar som de som år efter år möjliggör denna folkfest. När man vet hur mycket Vasaloppets organisation och alla ideella krafter arbetat för att genomföra Vasaloppsveckan blir man arg, bestört och upprörd å deras vägnar när högerextrema och våldsbejakande krafter i Dalarna, genom att vifta med nazistiska fanor vid målområdet, solkar ned detta fina arbete. 

Vi är rejält trötta på denna avart till antidemokratisk sekt, som är en skam för Dalarna och hela det demokratiska Sverige. Men det är samtidigt viktigt att alltid minnas hur marginella dessa grupper är. Det handlar i detta fall om en handfull individer i en sektlik gruppering. En våldssekt som använder demokratins rättigheter i syfte att avskaffa densamma och införa diktatur. 

Låt oss därför genomföra den stundade folkfesten Svenska Skidspelen som en manifestation för de idrottsliga och sportsliga värdena samt för demokratins och det öppna samhällets okränkbara värden.

Varmt välkomna till Falun och Svenska skidspelen.

 

Maj Ardesjö, MP

Jenny Drugge, C

Catharina Enhörning, M

Maria Gehlin, Fap

Katarina Gustavsson, KD

Jonas Lennerthson, S

Patrik Liljeglöd, V

Svante Parsjö Tegnér, L

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons