Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Willfox (M): Ett nytt särskilt boende behövs och ska byggas

I torsdags har vi moderater i Säter med stöd av Liberalerna, Kristdemokraterna samt Sverigedemokraterna tagit beslut om att återremittera ärendet om fas två av nytt särskilt boende.

Vi står i en extremt oviss tid där vi inte vet hur världens, Sveriges och säters ekonomi kommer att se ut efter den pågående pandemi. Att låna upp 230 miljoner utan att ha gjort en konsekvensanalys av pågående läge.

Med tanke på SKR:s senaste ekonomirapport, anser vi att detta är av stor vikt och absolut nödvändigt att göra innan ett så stort beslut fattas.

Säter står inför mycket stora investeringsbehov inom gata, vatten-avlopp fastighetsunderhåll, skola-och förskolebyggnader och nya Säbo-platser.

Vi anser att man till nästa fullmäktige den 11 juni bör kunna ta fram en riskanalys kring rådande situation men framförallt en bättre ekonomisk underlag då dagens handlingar var bristfälliga för så stora beslut.

Skulle vi idag tagit ett beslut utan att ha en överblick över eventuella konsekvenser skulle vi inte ta ansvar över kommuninvånarnas skattepengar.

Dock vill poängtera att ett nytt särskilt boende behövs och ska byggas!

Moderaterna i Säter genom

Caroline Willfox

Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel