Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vissa funktioner i samhället ska inte konkurrensutsättas

Nu är det nog Karin Örjes som är ute och cyklar. Ingenstans i vår artikel skrev vi att vi kommer besöka arbetsplatser för att prata om arbetsförmedlingen. Men däremot informera om vikten av att vara trygg på jobbet angående LAS och att det finns de som tänker på arbetares trygghet och hälsa.

Vi skrev däremot två frågor i vår artikel som du duckade, nämligen:

* På vilket sätt ni vill göra det tryggare för arbetarklassen?

* Vilka förbättringar för arbetarna vill ni se?

Att ni vill privatisera allt som går med våra gemensamma skattepengar har inte undgått någon. Vi är också oroande av konsekvenserna med privatiseringarna i samhället med ökade klassklyftor och stigande segregation.

Men om den skatt vi gemensamt betalat inte går till samhället utan rutavdrag (som ni vill utöka) så är det självklart att systemet urholkas.

Vem kan försvara sån politik?

En privatisering av AF (Arbetsförmedlingen) är inget annat ett tomt slag i luften om du menar allvar med att minska arbetslösheten. Det finns ingen utredning som pekar åt att privatiseringen skulle ge någon lösning på frågan hur det ska ge fler jobb. Det är tvärtom en högst neoliberal ideologisk fråga som C förde fram i förhandlingen om Januariavtalet 2019 och ska nu till varje pris baxas igenom nålsögat.

M, KD och SD, som vanligtvis stöttar era privatiseringsförslag, tycker ni är fel ute i frågan med AF.

Vi kommer fortsätta vår cykelturné och har givande och inspirerande diskussioner. Det värmer mellan turerna att folk är engagerade och vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Vissa funktioner i samhället ska inte konkurrensutsättas. De ska heller inte ha behov av att göra vinst. Men rätt politisk styrning fungerar det ändå och det är något vi gärna sprider vidare och kan komma och berätta om.

Tony Björk

Rikard Rudolfsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel