Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Villfarelse att flyg skulle vara klimatsmart

Annons

Replik: Svar på debattreplik i DT 18/3. Abbe Ronsten, Birgitta Sohlberg och Lennart Sohlberg tycks leva i villfarelsen att det är klimatsmart att flytta över trafik från väg till flyg. Det finns inga som helst belägg att det skulle vara gynnsamt för klimat och miljö att öka andelen flygtrafik för att få minskad vägtrafik. Tvärtom är det tydligt att flyg är det transportslag som genererar allra högst klimatutsläpp per personkilometer.

Ronsten med flera silar mygg och sväljer kameler. Ett regelbundet flyg mellan Mora och Arlanda skulle enbart påverka bilresandet på marginalen. Om vi på allvar vill minska utsläppen från transportsektorn vore det mer fruktsamt att intensifiera arbetat för en utbyggd kollektivtrafik. Miljöpartiet anser att det är orimligt att subventionerna Dalaflyget med över 33 Mkr per år. Vi kommer fortsätta driva att bidragen ska sänkas.

 

Kerstin Lundh

Regionråd för Miljöpartet i Dalarna

Maria Alfredsson

Distriktsordförande för Miljöpartiet i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel