Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi ville veta förutsättningarna för Brage

Socialdemokraterna och idrottsliga framgångar i Borlänge verkar inte riktigt gå ihop. Nu är det andra gången på tre år som frågan om ombyggnation av Domnarvsvallen aktualiseras med anledning av idrottsliga framgångar för ett Borlängelag i seriesystemet. För tre år sedan gällde det Dalkurd, som lämnade staden efter att ha blivit osams med Borlänge kommun kring ombyggnad av Domnarvsvallen.

Denna gång är det som vi alla vet IK Brage som har möjligheten att nå högsta serien då Östersunds FK sparkas ur allsvenskan.

För exakt två år sedan lämnade jag och dåvarande gruppledaren för Moderaterna, Agneta Nyvall, in en motion till fullmäktige som bland annat yrkade på "en kommunal syn/policy på stöd eller inte, till klubbar som ställs inför stora kostnader i samband med avancemang" i seriesystemet. Det andra yrkandet innebar att ge "fritidsnämnden i uppdrag att utreda frågan om och hur kommunen kan tänkas bistå klubbar som når långt i seriesystemen och därmed ställs inför krav på större investeringar."

Motionen avslogs av den dåvarande S-majoriteten och nu står man där igen och vet inte vad som ska gälla. En förutseende politisk majoritet hade under förra året utarbetat en policy för denna situation och reglerna hade nu varit klara och tydliga för IK Brage, för dess fans, för Borlängeborna och Fotbollssverige. Nej, nu vill Jan Bohman att 61 arvoderade politiker ska ägna en fullmäktigediskussion om och hur läktarna ska se ut och vem som ska betala kalaset och hur.

Tänk vad brist på politisk framförhållning kan kosta skattemedel.

Heja Brage!

Peter Henriksson

Moderaterna

Ledamot i kommunfullmäktige Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel