Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vi vill utveckla lovpraktik för unga

Inom ramen för ”Smedjebackslöftet” arbetar kommunen tätare tillsammans med arbetsgivare och andra aktörer. Målsättningen är ökad anställningsbarhet för unga och fokus på matchning och kompetensförsörjning.

Moderaterna i Smedjebacken driver på för att feriepraktik/sommarjobb ska utvecklas och innefatta utbildning och entreprenörskap samt en riktig introduktion till arbetslivet. Vi vill:

• Att Familj- och utbildningsförvaltningen inför ”Se möjligheterna” i grundskolan.

• Att Ungt Företagande (UF) utvecklas i gymnasieskolan på alla program.

• Att de som erbjuds feriepraktik, och inte godkända betyg i kärnämnen, skall delta i undervisning under praktikperioden.

Kompetensförsörjningen är en av de tuffaste utmaningarna i Smedjebacken och här behövs strategiska satsningar. Våra ungdomar är en viktig resurs. Därför erbjuds idag elever som går ut klass nio och första och andra året på gymnasiet feriepraktikplatser. Det här är en viktig satsning för kompetensförsörjningen och därför angeläget att utvärdera och se över dagens upplägg, som vi anser behöver utvecklas. Det behövs satsningar som underlättar för flera att starta och driva företag.

Smedjebacken behöver utveckla entreprenörsandan med ”Våga vilja växa” och ”Starta eget”. Vi har redan idag i Smedjebacken flera unga drivande entreprenörer som kan vara förebild för de yngre.

Moderaterna Smedjebacken

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips