Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi vill ge kraft åt varje människa

I tider när den humanitära himlen förmörkas av krafter som gör skillnad på människor krävs engagemang och ansvarstagande. Därför söker Centerpartiet i Ludvika-Grangärde nu ditt förtroende och mandat. Vi som valt att kandidera gör det på flera olika bevekelsegrunder. Det gemensamma för oss är tron på det goda i människan. En tro där social status, etnicitet, sexualitet, religiös tillhörighet inte ska användas för att definiera ett vi och dom. För oss finns bara ett vi. Vår gemensamma övertygelse är att det goda i samhället och även inom kyrkan måste vårdas och värnas. Vi vill att Svenska kyrkan ska vara en folkkyrka öppen för alla. Vi är även övertygade om att kyrkans sociala stöd till de som på olika sätt fallit är en avgörande del i ett helt samhälle. Det kan vara den som lider känslomässig nöd, att allt fler unga drabbas av psykisk ohälsa, det ökande antalet självmord. Eller de som av olika anledningar fallit igenom samhällets skyddsnät. Det kan också vara den som behöver söka samvaro och gemenskap i livets olika skeenden. Svenska kyrkan har kunskapen och erfarenheten att ta hand om alla de som vistas i församlingarna.

Vi vill vara delaktiga i en kyrka där nya tankar förenas med en tusenårigtradition, för att hitta nya vägar framåt och lägga grunden för en fortsatt livskraftig verksamhet.

Vi vill också att kyrkan tar sitt ansvar för Skapelsen genom att i ord och handling ha som mål att skapa ett grönt och hållbart samhälle.

Claes Söderberg Centerpartiet Ludvika Grangärde

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips