Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi tror på den politiska viljan att landa rätt med Ludvikahem

 
Försäljningen av Ludvikahems fastigheter
Visa alla artiklar

Under det gångna året har det pågått en intensiv debatt i Ludvika kring frågan om det är rätt eller fel att Ludvikahem AB säljer lägenheter. Det är ingen nyhet att Hyresgästföreningen varit starkt ifrågasättande i den debatten.

För att veta vad som är rätt uppdrag för ett kommunalt bostadsföretag som Ludvikahem behöver Ludvika kommun först bestämma i vilken riktning man vill att kommunen ska utvecklas. Först när kommunen har sin övergripande färdriktning klar kan det beslutas hur infrastrukturen i kommunen bör utvecklas på bred front och efter det hur bostadsmarknadens utveckling passar in i den övergripande bilden. Först när det är gjort kan beslut fattas för hur ett allmännyttigt bostadsföretag som Ludvikahem bör utveckla sitt bostadsbestånd med renoveringar, moderniseringar, nybyggnation och andra förändringar. Allt för att företaget ska passa in och kunna bidra i det övergripande bostadsmarknads- och samhällsbyggarpusslet.

Om detta har Hyresgästföreningen fört konstruktiva samtal med samtliga politiska partier i kommunen utom två. Våra erfarenheter från dessa samtal är att det – till skillnad från vad som varit bilden i den offentliga debatten – finns en bred grundläggande konsensus kring behovet av ovanstående, låt gå med förbehåll för skillnader i uppfattning om precis hur ortens och bostadsmarknadens utveckling ska ske.

Detta borgar enligt oss på Hyresgästföreningen för att den fortsatta dialogen i dessa frågor har goda förutsättningar att föra Ludvika och Ludvikas bostadsmarknad framåt mot en hållbar framtid. Och att frågan om försäljningar från Ludvikahem kommer att föras utifrån den lokala bostadsmarknadens behov och inte mot bakgrund av löst verklighetsförankrade politiska utspel.

Men än så länge återstår att göra det bakomliggande arbetet och ta ut en sammanhållen färdriktning för kommunens infrastruktur innan man landar i vad som är rätt för Ludvikahem. Vi uppfattar att det finns en bred vilja från de politiska partierna att bidra till att det jobbet blir gjort. Så nu är det upp till bevis för alla politiska partier att visa att man är beredda att delta i detta.

Från Hyresgästföreningens sida står vi definitivt beredda att göra vår del – för Ludvika, för hyresgästerna och alla boende, för framtiden.

Bo Fremén Ordförande Hyresgästföreningen Ludvika

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips