Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: vi raggare vill särskiljas från huliganerna - leve raggarkulturen!

Jag och min familj tillhör den så kallade raggarkulturen. Vi har renoverat och förbättrad vår bil under många år. Barn och barnbarn älskar när vi cabbar ner och åker och köper glass. Vi åker ofta på träffar och pratar med likasinnade och visar upp våra fordon, får tips och delar erfarenheter. Detta gäller för de flesta - oavsett skick på bilen. Själv så vill jag nog kalla oss för entusiaster.

Många passar på och tar de där ölen i bilen istället för på krogen. En del blir överförfriskade, men döm inte. Det händer i alla kategorier av människor och i många evenemang.

Nu finns det andra som inte tillhör den här kategorin, som jag och många med mig vill kalla för huliganer. Sådana som inte har ett egentligt bilintresse, utan bara vill spela musik på ett störande sätt och bygga ljud. Och det som skär mest i mitt entusiasthjärta - hoppa på bilen och förstöra. Det finns dessvärre rötägg bland alla kategorier av människor.

Vi som älskar våra gamla bilar och det umgänge som hör till - jag talar för mig och de jag känner och många, många fler- vill nu särskiljas, precis som i fotbollsvärlden, ifrån dessa huliganer. Vi entusiaster eller supportrar förtjänar bättre än att om och om igen bli uthängda av media, dragna över en kam som en stor grupp som bara grisar ner. Huliganerna består inte av många, men det är dom som märks. Leve Raggarkulturen!

Tommy O

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips