Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi moderater värnar om den fortsatta utvecklingen av Slätta

Många värnar om den fortsatta utvecklingen av Slätta som stadsdel i Falun. Ett e-förslag har nu skickats in till kommunen, ”Ompröva beslutet att stänga gymmet i Slätta”.

Vi Falumoderater ser gärna att en extern aktör driver vidare ett gym i Slätta, men behöver ta hänsyn till den skyddsrumsproblematik som finns i den nuvarande lokalen. Men problem är till för att lösas.

Denna fråga behöver därför utredas och vi föreslår att en referensgrupp bildas för att diskutera och driva vidare utvecklingen i Slätta. Här ser vi gärna representanter från olika intresseorganisationer såsom bland andra Ingarvsgruppen, samfällighetsföreningar och idrottsföreningar.

När det gäller fritidsgårdar så har en enig kultur- och fritidsnämnd drivit frågan om en flexibel och aktivitetsstyrd verksamhet samt ett smart resursutnyttjande av lokaler inom kommunen.

Välbesökta fritidsgårdar ska förstås inte stängas, men låt oss avvakta lite tills den rådande pandemin klingat av och aktiviteterna återigen kan återupptas innan vi dömer ut det nya arbetssättet helt.

Slätta är en attraktiv och växande stadsdel med många engagerade personer. Inte minst är idrottsföreningen en stark och välgörande kraft i samhället.

Representanter från Falumoderaterna har nyligen haft en konstruktiv dialog med företagaren Ica-Mats Andersson som engagerar sig mycket i områdets fortsatta utveckling. Vi lyssnar och vill gärna fortsätta utveckla Slätta. Vi ser därför fram emot fortsatta konstruktiva dialoger.

Catharina Enhörning (M)

Bertil Eek (M)

Linda Andersson (M),

kultur- och fritidsnämnden, Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel